Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο με τίτλο: 'Χλωριδικός Πλούτος της Ελλάδας: ιδέες και μέθοδοι για αειφορικές καλλιέργειες'Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων (Β.Β.Κ.Κ.) - Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο με τίτλο:
"Χλωριδικός Πλούτος της Ελλάδας: ιδέες και μέθοδοι για αειφορικές καλλιέργειες”
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 28 Μαΐου - 3 Ιουνίου στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ ανά άτομο και η διάρκεια περίπου 30 ώρες (τετραήμερο). 

 Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται 8.00-15.00 και περιλαμβάνει:
·               Ξενάγηση στους υπαίθριους χώρους μας
·               Πρωτότυπες δραστηριότητες (διερευνητικές, εμπειρικές, διαθεματικές και βιωματικές) και επιστημονική υποστήριξη/συμβουλευτική στην θεματολογία του εργαστηρίου
·               Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, επιστημονικές εργασίες, εγχειρίδια, πρωτόκολλα κ.ά.) σε ηλεκτρονική μορφή
·               Καθημερινή γευσιγνωσία ροφημάτων Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών
Οι ενδιαφερόμενοι καταρτίζονται με βιωματικές-διερευνητικές μεθόδους, χάρη στα 14 χρόνια έρευνας του Εργαστηρίου, σχετικά με την Διατήρηση-Προστασία και Αξιοποίηση της Φυσικής μας Κληρονομιάς.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος  του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στην βιώσιμη λειτουργία του. Οι ομιλητές-εκπαιδευτές θα είναι καθηγητές του ΑΠΘ, ερευνητές και επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, οποίοι θα μεταδώσουν την πολύχρονη πείρα τους σε θέματα της καλλιέργειας, εμπορίας και μεταποίησης ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν email στο bbgk@bbgk.gr
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310 471613 (0) 220 
Next previous home