Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 'Yfantia Terra' στον Ασκό Λαγκαδά - 26.06.2016

Μετά από πρόσκληση των ιδιοκτητών και μελών της ΕΑΦΦΕ κ.Γεωργίου Υφαντίδη και κ. Κατερίνας Ιπλικτσόγλου-Υφαντίδου της εταιρείας "Yfantia Terra", ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος (ΣΧΒΕ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΠΤΚΔΜ) της ΕΕΧ πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Ιούνη επίσκεψη στο πλαίσιο της εαρινής του εκδρομής.

Έγινε ξεναγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασκό Λαγκαδά, στους χώρους καλλιέργειας και επεξεργασίας λεβάντας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ξενάγηση στους χώρους καλλιέργειας της λεβάντας και λεπτομερή επεξήγηση της διαδικασίας φύτευσης και συλλογής των φυτών από τα λιβάδια. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε υδροατμοαπόσταξη της λεβάντας στις εγκαταστάσεις της μονάδας, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν την όλη διαδικασία σε πραγματικό χρόνο και να ενημερωθούν για όλα τα στάδιά της με κάθε λεπτομέρεια.

Συμμετείχαν 40 περίπου άτομα, το μέλος της ΕΑΦΦΕ κ. Ιωάννης Σαρακατσιάνος, μέλη της ΕΕΧ, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της ΔΕ του ΠΤΚΔΜ της ΕΕΧ, Καθηγήτρια ΑΠΘ, κ. Βικτωρία Σαμανίδου, ο Ειδικός Γραμματέας της ΔΕ της ΕΕΧ κ. Ιωάννης -Αλέξανδρος Βαφειάδης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΧΒΕ, κ. Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης, το μέλος της ΔΕ του ΠΤΚΔΜ κ. Θεόδωρος Συμεωνίδης και πολλοί συνάδελφοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές.


απο το Σκαι Καιρός και την Χριστινα Σουζη 








Next previous home