Εκπαιδευτικό Ταξίδι της ΕΑΦΦΕ σε Ιταλία & Γαλλία

 
Προς τα ΜΕΛΗ της ΕΑΦΦΕ,

 Όπως είχε συζητηθεί πριν από λίγο καιρό, μέλη του ΔΣ της ΕΑΦΦΕ σχεδιάζουν επίσκεψη σε Παραγωγικές μονάδες, Συνεταιρισμούς,  Μονάδες Μεταποίησης και Ερευνητικούς Σταθμούς στην Ιταλία και Γαλλία.
Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για Β.Ιταλία (πιθανόν Μιλάνο) όπου με ενοικιαζόμενο(α) βανάκι(α) οδηγούμενα από τέσσερις εθελοντές οδηγούς από τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούμε την περιοχή Pancallieri ώστε να δούμε καλλιέργεια Μέντας, έναν Ερευνητικό σταθμό Αρωματικών στο Σan Remo και από εκεί θα περάσουμε στην Ν. Γαλλία όπου ξεκινώντας από την περιοχή της Μασσαλίας, θα πάμε κινηθούμε προς την Anger στη συνέχεια στη Liore και τελικό προορισμό το Παρίσι από όπου θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στην Ελλάδα.


Το πρόγραμμα της Γαλλίας έχουν αναλάβει να μας το διαμορφώσουν ο κ. Bernard PREVAULT, President of the "Conseil Spécialisé de la filière Plantes à Parfum, Aromatiques et Médicinales (CS PPAM)" of FRANCE AGRI-MER (French Ministry of Agriculture), μέσω προσωπικών γνωριμιών μελών του ΔΣ και των επιτίμων μελών μας και ο κ. Jean M. Thiercelin  από τους μεγαλύτερους εμπόρους και μεταποιητές ΑΦΦ στη Γαλλία.
Στη διάρκεια της περιήγησης θα δούμε Συνεταιρισμούς, Αγροκτήματα και Εταιρίες Μεταποίησης πάνω στην εποχή συγκομιδής. Το γενικό πρόγραμμα θα είναι αυτό αλλά θα διαμορφώνεται μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αν υπάρξει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Στην επίσκεψη θα είναι μαζί μας το επίτιμο μέλος μας Δρ. Ελένη Μαλούπα, η οποία έχοντας σπουδάσει στη Γαλλία μιλάει άπταιστα τα Γαλλικά και θα είναι πολύτιμη βοηθός μας, εκτός των άλλων με τη γλώσσα.

 Το ταξίδι θα είναι διάρκειας 6-7 ημερών, θα πραγματοποιηθεί κάπου μεταξύ 20-30 Ιουλίου και θα κοστίσει περίπου 800-850€/άτομο (θα εξαρτηθεί από το πόσα άτομα θα συμμετέχουν τελικά). Το ποσό αυτό θα το επιβαρυνθεί ο κάθε συμμετέχων προσωπικώς.

Να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο ταξίδι δεν θα είναι αναψυχής αλλά επίσκεψη εργασίας στην οποία όλα τα μέλη μπορεί να κουραστούν αλλά θα αποκομίσουν Πολύτιμες Γνώσεις και Εμπειρίες.
Δεν θα υπάρξουν επισκέψεις σε μουσεία, τουριστικούς χώρους κλπ αλλά θα γίνει προσπάθεια όλος ο χρόνος να αφιερωθεί σε επισκέψεις γύρω από τα ΑΦΦ.

Στην επίσκεψη μπορού να θα λάβουν μέρος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΦΦΕ.


Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κ. Γρηγοριάδου ή Β. Φραμπασχάλη μέχρι τις 30/6/2014 για προσωπική ενημέρωση.

Next previous home